Ofte stillede spørgsmål:

Hvorfor er mit vand brunt?


Hvis vandet i dit akvarie er brunt skyldes det ofte de trærødder der er i akvariet. Vandets brune farve er ikke skadeligt for fiskene. Det er naturlig garvesyre og humusstoffer fra roden. Mange steder i naturen har vandet også denne brune farve. Mange fisk trives bedre i det humusfarvet vand.

Hvis farven genere dig, kan du bruge Aktivt kul i dit filter. Det aktive kul fjerner affaldsstoffer og uønskede farvestoffer fra vandet og gør derfor vandet mere klart.
Hvis du har et planteakvarie kan det være en rigtig god ide at bruge det aktive kul, da du derved får mere lys ned til dine planter.

Slimet mælkehvid belægning på trærødder m.m.

Slimet belægning på trærødder m.m.
Mange akvarister oplever dette fænomen f.eks. når de køber nye trærødder til akvariet...
Belægningen er frugten af en svamp. Svampen er sjældent til nogen skade i akvariet, men ser selvfølgelig ikke så køn ud.
Du kan nemt fjerne denne uønskede svamp, vha. en slamklokke. Hvis du suger denne slimede belægning væk med slamklokken, kommer den efter relativt kort tid tilbage igen. Så slammer du den væk igen og igen og efter 3-5. gang er den død.

Den slimede belægning kan også forekomme på bunden f.eks. efter overfodring. Uspiste foderrester på bunden kan også forårsage opblomstring af svampe!Fiskene gisper efter vejret

Hvis dine fisk gisper kan det skyldes flere ting.

1. Nitrit forgiftning (Forekommer ofte i nyopstartet akvarier). Dette er den mest almindelige årsag til dette problem (Se mere under gode råd)

2.  Andre forgiftninger (Tag en vandprøve med ind til os og vi tester det for dig ganske gratis).

3. For lidt vandbevægelse i vandoverfladen. Ryk pumpen op til vandoverfladen. Der skal være masser af vandbevægelse i vandoverfladen for at pumpen producere nok ilt til fiskene.

4.Sygdom (Tag nogle billeder af fisken eller tag den med ind i butikken, så kigger vi på den. Tag en vandprøve med fra akvariet. OBS: Husk at denne vandprøve skal pakkes i en pose for sig selv (UDEN FISK OG PLANTEDELE).
 

Grønne, sorte eller brune tråde eller belægninger på planterne m.m.

Det er alger! Algerne kommer når der er for mange næringsstoffer i vandet. Ofte skyldes det for meget foder og for få vandskift. Det er vigtigt at allle vandskift foretages med slamklokken, så affaldsstofferne fra bunden støvsuges op. Nogle gange kan næringsstofferne komme fra postevandet (Silikat).

Vi kan hjælpe dig med at løse problemet og få dit akvarie flot igen. Vi skal bare bruge en vandtest fra akvariet samt en prøve af algerne (f.eks. et planteblad hvor algerne er på). Det er dog vigtigt at bladet IKKE ligger i vandprøven, men i en pose for sig selv. Vi skal bruge 1/4 liter vand fra akvariet og vandtesten er ganske gratis.


Fedtet olie agtig hinde på vandet

Hvis der er en fedtet olie agtig belægning i vandoverfladen, skyldes det ofte at der ikke er vandbevægelse nok i overfladen. Ryk pumpen op så den cirkulerer vandet i overfladen. Du kan midlertigt tage et stykke køkkenrulle og lægge ned på vandet og løft det op igen med det samme. Det gentager du nogle gange indtil olie belægningen er fjernet.

Hvis din pumpe ikke kan holde olie hinden væk kan det være en ide at bruge en ekstra cirkulations pumpe (F.eks. Eheim StreamON). Disse pumper bruger meget lidt i strøm og ilter vandet godt. De findes i mange størrelser så de passer til stort set alle akvarier.  


Andre spørgsmål

Fik du ikke svar på dit spørgsmål, så kom ned i butikken og lad os hjælpe dig. Vi har mange års erfaring og masser af gode råd parat!